Sunday, January 29, 2012

hRight now remembering the memories


ow i miss all my friends..close one or not..all my friends have contribute so many nice or bad or fun memories for me... thanks

To everyone that knows me



I want to say i'm sorry if i being like that to you guys ever ok

TO ALL MY FRIENDS





to all my friends that are feeling down and insecure rite now dont worry aite..

do not worry all of us had done a stupid things in the past rite..

if only i could return to the past time

i only like the chorus part

Saturday, January 28, 2012

MY DREAM IN THE FUTURE

i dream of having a place where i can treat and save all the abandoned cats and kittens..
i want to be like PAPA HERO that save Hero after hero's front leg got cut.. i wanna be like him
who ever treat cats well not just cats maybe other animals badly is not a normal human..maybe those type of people have gone insane that they do not have any slightess feeling of mercy toward animals..how can they treat these cute and beautiful animals badly??

aren't these cats cute?






This is HERO the cat

La la la kerjalah hari2 kerja hahahaaha

For almost one month i've been working as a teacher at a pre-school..i didnt receive my payment yet..i actually do not how many my salary is ok..i work at my mom's friend place that's why i dont know..
this happened at 3/1/2012 where i'am sound asleep in my parent room..suddenly my mom wake me up and said wake up and take a bath you've got to go to work at Achik Ani's pre-school..i was like whaatt~~ and my journey as pre-school teacher begin with a question mark on my face..i was blur and i dont know what to do..but now i'm getting the hang of it a little bit..

actually since i'm 15 years old i had said to my self i never wanna be a teacher...but then Allah has something else plan for me..
FATE-"Leely you will be a pre-school teacher starting 3/1/2012 ok.."
ME -"what!!"
FATE-"please be a good teacher"
ME -"until when??"
FATE-"until when i dont know ok i'm just following Allah's order my dear..love you dear just bear with it ok and never forget Allah"

currently i'm waiting patiently for PLKN..ok bye done with my working story boring rite..

Time Square

walaupun hanya separuh dari kelas aku yang join~ tetapi masih best walaupun terasa ada kekurangan namun apakan daya yang lain masih tak dapat join siap wish kat kitaorang agar mengEnjoykan diri kami di sana...so Kami yang pergi ni apa lagi enjoy sakan la kan..hahaha

game2 yang kami main
-game pusing(x tau apa nak panggil tapi dia betul2 sebelah entrance)
-DNA MIXER 2x( Fathiah yang ajak lagi sekali)
-game yang pusing2 kat atas pulak( sebelah dna mixer tu)
-space attack
-dizzy izzy
-bumper car 2x(yang best)
-mainan kanak2 yang boleh kami main
-roller coaster

ada lagi kot entah tak ingat dah kena tunggang langgang dengan DNA MIXER tu..
tapi rasa bersalah kat Fatin la sebab time dia muntah kitaorang semua tak da dengan dia(sibuk main bumper car) to Fatin sorry tau

main2 tangkap2 gambar..
yang tak boleh belah sangat diorang ajak aku shopping..hahaha diorg dok sibuk tengok selendang bagai aku tercongok nampak je kerusi aku rembat hahaha...aku sebenarnya sibuk mencari hadiah untuk abang aku je...yang paling best aku beli baju juga...
oh ya aku tak cakap pun aku keluar bila kan
aku keluar semalam 27/01/2012 hari jumaat..
minta cuti semata-mata nak enjoy dengan kawan2 dah la kena potong gaji hahaha lantak pi la kan..

ada satu insiden yang menyakitkan hati la juga tapi sekarang dah tak sakit dah..adalah seorang hamba Allah(HA) ni telefon lepastu dok cakap amenda entah dengan bahij ..bahij bagi dekat aku pula
HA ni cakap pergi TS ni macam bebudak lah apalah..lepas itu dia tanya pergi situ pakai duit apa
aku cakap la duit kelas..boleh dia cakap kitaorang PECAH AMANAH aku explain la the real situation kata nak buat jamuan kali ni lain sikit tak nak la asyik makan(kata zati r)
HA ni still cakap pecah amanah berjoli dengan duit kelas..udah ku bilang ini jamuan kelas dong pakai la duit kelas takkan nak pakai duit kelab bahasa arab pulak??itu baru nama die pecah amanah..dah tu aku past kat zati r pulak...

p/s disini kami tak pakai semua pun duit itu ye..sebab ada plan nak buat jamuan lagi ok(kali ni mayb picnik je kot)

BIRTHDAY WISHES FOR THE JANUARIAN'S

I wanna wish to all my friends that born in january..

Nur Sahira - 16/01/1995

Najihatul Munirah- 18/01/1995

Nor Liyana - 20/01/1995

Siti Aishah - 21/01/1994

Ammar Faris - 26/01/1994


hangpa-hangpa di atas cheq di sini ingin mengucapkan selamat HARI LAHIR,HARI ULANG TAHUN, HAPPY BIRTHDAY, SAENGILCHUKAHAMNIDA (ok dah sampai sini je aku malas nak google translate bahasa2 lain)
sorry lah tiada hadiah yang akan diberikan kepada hangpa semua no~~
kepada Siti Aishah(yang aku tahu dia tak akan baca post ni pun...weyh bila dapat jumpa kau doh nak dengar kau nyanyi lagu Titanic hehehe)

ok bulan ni dalam family aku ada orang yang akan tambah usia dia..
oklah SELAMAT ULANGTAHUN KEPADA MUHAMMAD SYAHEER BIN SAHIDAN!!~~~
Dia ni lah satu-satunya ABANG, KAKANDA, BROTHER, OPPA yang aku ada walaupun selalu menggunakan kuasa veto untuk memerintah adik2nya yang gedik dan comel ni...aku tetap sayangkan dia..(eh rasa geli pula)

MUHAMMAD SYAHEER - 29/01/1990

punya la semalam pusing cari hadiah untuk dia ni akhirnya dapat juga..part ni Thank you ke pada sahabat2 aku Bahij dan Ida..

ok hangpa2 semua diatas ni semoga sentiasa dirahmati,dimurahkan rezeki,dikasihi,dilindungi dan dikurniakan segala kebaikan di dunia dan di akhirat oleh Allah yang maha esa ok..

love you guys ok

first post of 2012

ok dengan ini saya nak cuba tulis tak pakai shortform dekat ini blog..
aku dengki tengok blog sahabat2 aku yang ayat2 diaorang menarik2 gila..
aku baru balik daripada usha blog Nursyahira,BahijBisyriAudi and NajihatulMunirah
blog caya paling ayat2 dia power2 la..hahah bak kata bahij asal nak type je mesti lupa apa yg nak dikongsikan..(sekarang dah lupa nak tulis apa)
sekarang ni dah 28/1/2012 aku di sini baru la nak wish HAPPY NEW YEAR(ok cerita lapuk)
oklah bye tak ada cerita pun..dush dush duhai otak/akal mengapakah anda buat diri ini jadi blur??