Thursday, February 16, 2012

Ustaz Habib..ekekekek

hahaha nak tahu asal aku tulis nama ustaz..hehehe ok ni satu peristiwa yang aku rasa sangat lucu..
ok 3 hari, waktu perhimpunan kan ..ustaz tu tugas dia ajar budak2 asma ulhusna,doa2 harian, surah2 dengan hadis dan adab..

alkisahnya time ustaz tu tengah kecoh kat depan cerita pasal apa entah adab x silap aku... dia berdiri depan budak perempuan lima tahun.. yang berbaris depan sekali tu tak silap nama qatrin...

sekali budak tu pergi main perut ustaz tu hahahahah... tu NUR SYAHIRA.. kau ingat tak macam mana kau menggedik dengan pintu kelas main pusing2 jari kau buat bulatan..hah lebih kurang macam tu la budak tu buat..bila budak tu buat macam tu aku terus teringat memori lama..

hahahah aku pergi belakang bebudak tu pergi bantai gelak kat belakang....

so sekarang asal ustaz tu pergi depan nak baca doa ke buat hapa ke aku asyik la tersengih tahan gelak kat tepi budak ke belakang budak.. serius doh sampai ke hari ini aku asyik gelak je..

to ustaz habib sorry la gelakkan kan kau...hahahah (akibat tak hafal lagu bulan2 islam hahaha ok x de ni tipu je)


macam ni la bila aku teringat peristiwa lucu tu bila tgk ustaz tu kt depan ahahah

Saturday, February 4, 2012

Merapatkan hubungan adik beradik :')

today i was kinda having a sister-sister time with my younger sister...
we kinda had a saloon time together..i washes her hair..then she washed..this id the part where us girls are so lazy to take a bath but we wanna wash our hair...so while washing we were talking and singing together..i kinda feels that we are closer at that time..coz almost all my friends knows what kind of relation i have with my younger sister...

me and my younger sister like to quarrel and argue...we are like cats and dogs of coz i'll be the cats hahaha..ok but we sometime be on the same side like stop arguing for a while..because my sister always want to be pampered by me..sometime i just do what she said if it not over the limit la like just now what we were doing...but if her request was like a crazy thing i will not do it..
maybe it is true what a malay proverb said "AIR YANG DICINCANG TAK AKAN PUTUS".. So i wish my relationship with all my family members will like that..although we were arguing or quarreling i hope we still be a family that love each other..i do not want the water in the tank that supply the pipe to be run out of water or we will be in a state where the water source are nowhere to be found..tha would be a disaster to my family..

p/s appreciate all your family members while they are still around ok although you guys always arguing a lot like me...

Buat malu je

Hari rabu hari tu buat malu je...semuanya gara ustaz yang tak tahu lagu or lirik lagu bulan-bulan islam dan gara-gara aku yang tahu lagu-lagu yang sesuai untuk kanak-kanak..hahaha maklumlah aku ni berjiwa kanak-kanak riang yang suka lagu-lagu sebegitu..

ok first cerita dia macam ni..kak sarah suruh la ustaz Habib tu ajar nyanyi lagu bulan2 islam..
dia dah geleng2..tah macam mana aku boleh ditangkap oleh kak sarah suruh nyanyi kat depan..mayb time tu aku pergi nyanyi lagu tu kot..senyap2..aku tolak la ckp x mau..agak2 la en aku nak nyanyi depan ustaz tu malu la weyh walaupon x de feeling kat ustaz tu..malu tetap malu..coz faktor suara aku dalam mode besar sbb masih pagi..so dia punya tone tu agak besar sedikit...korang cuba la bayangkan aku nyanyi lgu dgn suara yang agak besar tu...haiz memalu kan..aku punya la dalam hati x nak tp kene paksa ngn diorg suruh menyanyi jugak dlm hati mcm ni


tapi aku drag je kaki aku ke depan..

bila aku ajar budak2 tu nyanyi ustaz tu duduk belakang senyum2 buat aku lg bertambah malu la kat depan tu weyh...saat tu aku rasa nak pukul2 debik2 je ustaz tu macam ni sebab x tahu lgu or lirik bulan2 islam..


12 RABIUL AWAL

Hari ini adalah tarikh lahir NABI MUHAMMAD (S.A.W)...semua jom selawat banyak-banyak..well kalau nak selawat tak perlu tunggu tarikh ni saje..bila masa bahkan digalakkan berselawat sentiasa...jom ramai-ramai kita berselawat kepada Nabi MUHAMMAD kesayangan kita semua...mari-mari...haiya2..

aku akan selalu rasa sebak setiap kali mendengar cerita Nabi-nabi dan Rasul-rasul...kisah Nabi MUHAMMAD lagi la kan..walaupun air mata tak keluar eh pernah la sekali ke dua kali air mata aku menitis keluar..maklumlah aku ni kan nak kata hati batu tak la juga just susah nak nangis la..

aku tak kisah dengar atau tengok cerita-cerita yang aku suka..tak kisah la kalau orang lain bosan aku tetap tak kan..aku suka dengar benda tu berulang-ulang kali..kisah-kisah nabi-nabi dan rasul-rasul,kisah Ibu bapa aku..walau aku dah dengar berulang kali sampai mak ayah aku dah bosan nak cerita kat aku..aku tetap paksa diorang cerita kat aku..hahaha..

ok back to the story..alangkah bahagianya diriku ini dapat bertemu dengan Rasulullah yang sangat berakhlak mulia dan berwajah manis apabila bertemu dengan orang..entahkan dapat entahkan tidak..
beruntungnya orang-orang yang dapat berjumpa,berpelukan,bersalaman dan berjuang mengembangkan dakwah islam bersama-sama baginda..beruntung juga orang-orang yang dapat berjumpa baginda di dalam mimpi..alangkah indahnya jika aku dapat bermimpi dapat berjumpa Rasulullah..
kadang-kadang aku berangan dan cuba membayangkan kehidupan aku jika aku berada di zaman perjuangan islam Rasulullah...bila aku kesusahan atau kebingungan aku akan cuba bayangkan kesabaran Rasulullah dalam mengharungi pelbagai kesulitan..aku berasa telah mendapat semangat yang baru untuk menghadapi dugaan...

sekarang aku tengah bekerja sebagai seorang guru tadika..biasalah kadang rasa hangin je bila budak2 ni tak dengar kata aku..tapi aku pikir balik Rasulullah kan sayangkan budak2. so bila aku rotan ke cubit2 ke pulas2 telinga ke aku force yang sikit sekadar memberi pengajaran atau amaran sebabnya budak2 ni semua tak makan saman bila marah pakai mulut..

so buat korang2 di luar sana kalau dalam kesusahan atau kesulitan selalu-selalulah minta pertolongan daripada ALLAH dan ingatla cara Nabi MUHAMMAD handle kesulitan yang dihadapi oleh baginda..Ya ALLAH bantulah hambamu ini dalam apa jua keadaan dan bantulah hamba dalam mengikuti sunnah-sunnah Rasulullah..

dengarlah lagu favorite aku ni heheheh