Thursday, February 16, 2012

Ustaz Habib..ekekekek

hahaha nak tahu asal aku tulis nama ustaz..hehehe ok ni satu peristiwa yang aku rasa sangat lucu..
ok 3 hari, waktu perhimpunan kan ..ustaz tu tugas dia ajar budak2 asma ulhusna,doa2 harian, surah2 dengan hadis dan adab..

alkisahnya time ustaz tu tengah kecoh kat depan cerita pasal apa entah adab x silap aku... dia berdiri depan budak perempuan lima tahun.. yang berbaris depan sekali tu tak silap nama qatrin...

sekali budak tu pergi main perut ustaz tu hahahahah... tu NUR SYAHIRA.. kau ingat tak macam mana kau menggedik dengan pintu kelas main pusing2 jari kau buat bulatan..hah lebih kurang macam tu la budak tu buat..bila budak tu buat macam tu aku terus teringat memori lama..

hahahah aku pergi belakang bebudak tu pergi bantai gelak kat belakang....

so sekarang asal ustaz tu pergi depan nak baca doa ke buat hapa ke aku asyik la tersengih tahan gelak kat tepi budak ke belakang budak.. serius doh sampai ke hari ini aku asyik gelak je..

to ustaz habib sorry la gelakkan kan kau...hahahah (akibat tak hafal lagu bulan2 islam hahaha ok x de ni tipu je)


macam ni la bila aku teringat peristiwa lucu tu bila tgk ustaz tu kt depan ahahah

Saturday, February 4, 2012

Merapatkan hubungan adik beradik :')

today i was kinda having a sister-sister time with my younger sister...
we kinda had a saloon time together..i washes her hair..then she washed..this id the part where us girls are so lazy to take a bath but we wanna wash our hair...so while washing we were talking and singing together..i kinda feels that we are closer at that time..coz almost all my friends knows what kind of relation i have with my younger sister...

me and my younger sister like to quarrel and argue...we are like cats and dogs of coz i'll be the cats hahaha..ok but we sometime be on the same side like stop arguing for a while..because my sister always want to be pampered by me..sometime i just do what she said if it not over the limit la like just now what we were doing...but if her request was like a crazy thing i will not do it..
maybe it is true what a malay proverb said "AIR YANG DICINCANG TAK AKAN PUTUS".. So i wish my relationship with all my family members will like that..although we were arguing or quarreling i hope we still be a family that love each other..i do not want the water in the tank that supply the pipe to be run out of water or we will be in a state where the water source are nowhere to be found..tha would be a disaster to my family..

p/s appreciate all your family members while they are still around ok although you guys always arguing a lot like me...

Buat malu je

Hari rabu hari tu buat malu je...semuanya gara ustaz yang tak tahu lagu or lirik lagu bulan-bulan islam dan gara-gara aku yang tahu lagu-lagu yang sesuai untuk kanak-kanak..hahaha maklumlah aku ni berjiwa kanak-kanak riang yang suka lagu-lagu sebegitu..

ok first cerita dia macam ni..kak sarah suruh la ustaz Habib tu ajar nyanyi lagu bulan2 islam..
dia dah geleng2..tah macam mana aku boleh ditangkap oleh kak sarah suruh nyanyi kat depan..mayb time tu aku pergi nyanyi lagu tu kot..senyap2..aku tolak la ckp x mau..agak2 la en aku nak nyanyi depan ustaz tu malu la weyh walaupon x de feeling kat ustaz tu..malu tetap malu..coz faktor suara aku dalam mode besar sbb masih pagi..so dia punya tone tu agak besar sedikit...korang cuba la bayangkan aku nyanyi lgu dgn suara yang agak besar tu...haiz memalu kan..aku punya la dalam hati x nak tp kene paksa ngn diorg suruh menyanyi jugak dlm hati mcm ni


tapi aku drag je kaki aku ke depan..

bila aku ajar budak2 tu nyanyi ustaz tu duduk belakang senyum2 buat aku lg bertambah malu la kat depan tu weyh...saat tu aku rasa nak pukul2 debik2 je ustaz tu macam ni sebab x tahu lgu or lirik bulan2 islam..


12 RABIUL AWAL

Hari ini adalah tarikh lahir NABI MUHAMMAD (S.A.W)...semua jom selawat banyak-banyak..well kalau nak selawat tak perlu tunggu tarikh ni saje..bila masa bahkan digalakkan berselawat sentiasa...jom ramai-ramai kita berselawat kepada Nabi MUHAMMAD kesayangan kita semua...mari-mari...haiya2..

aku akan selalu rasa sebak setiap kali mendengar cerita Nabi-nabi dan Rasul-rasul...kisah Nabi MUHAMMAD lagi la kan..walaupun air mata tak keluar eh pernah la sekali ke dua kali air mata aku menitis keluar..maklumlah aku ni kan nak kata hati batu tak la juga just susah nak nangis la..

aku tak kisah dengar atau tengok cerita-cerita yang aku suka..tak kisah la kalau orang lain bosan aku tetap tak kan..aku suka dengar benda tu berulang-ulang kali..kisah-kisah nabi-nabi dan rasul-rasul,kisah Ibu bapa aku..walau aku dah dengar berulang kali sampai mak ayah aku dah bosan nak cerita kat aku..aku tetap paksa diorang cerita kat aku..hahaha..

ok back to the story..alangkah bahagianya diriku ini dapat bertemu dengan Rasulullah yang sangat berakhlak mulia dan berwajah manis apabila bertemu dengan orang..entahkan dapat entahkan tidak..
beruntungnya orang-orang yang dapat berjumpa,berpelukan,bersalaman dan berjuang mengembangkan dakwah islam bersama-sama baginda..beruntung juga orang-orang yang dapat berjumpa baginda di dalam mimpi..alangkah indahnya jika aku dapat bermimpi dapat berjumpa Rasulullah..
kadang-kadang aku berangan dan cuba membayangkan kehidupan aku jika aku berada di zaman perjuangan islam Rasulullah...bila aku kesusahan atau kebingungan aku akan cuba bayangkan kesabaran Rasulullah dalam mengharungi pelbagai kesulitan..aku berasa telah mendapat semangat yang baru untuk menghadapi dugaan...

sekarang aku tengah bekerja sebagai seorang guru tadika..biasalah kadang rasa hangin je bila budak2 ni tak dengar kata aku..tapi aku pikir balik Rasulullah kan sayangkan budak2. so bila aku rotan ke cubit2 ke pulas2 telinga ke aku force yang sikit sekadar memberi pengajaran atau amaran sebabnya budak2 ni semua tak makan saman bila marah pakai mulut..

so buat korang2 di luar sana kalau dalam kesusahan atau kesulitan selalu-selalulah minta pertolongan daripada ALLAH dan ingatla cara Nabi MUHAMMAD handle kesulitan yang dihadapi oleh baginda..Ya ALLAH bantulah hambamu ini dalam apa jua keadaan dan bantulah hamba dalam mengikuti sunnah-sunnah Rasulullah..

dengarlah lagu favorite aku ni heheheh

Sunday, January 29, 2012

hRight now remembering the memories


ow i miss all my friends..close one or not..all my friends have contribute so many nice or bad or fun memories for me... thanks

To everyone that knows me



I want to say i'm sorry if i being like that to you guys ever ok

TO ALL MY FRIENDS





to all my friends that are feeling down and insecure rite now dont worry aite..

do not worry all of us had done a stupid things in the past rite..

if only i could return to the past time

i only like the chorus part

Saturday, January 28, 2012

MY DREAM IN THE FUTURE

i dream of having a place where i can treat and save all the abandoned cats and kittens..
i want to be like PAPA HERO that save Hero after hero's front leg got cut.. i wanna be like him
who ever treat cats well not just cats maybe other animals badly is not a normal human..maybe those type of people have gone insane that they do not have any slightess feeling of mercy toward animals..how can they treat these cute and beautiful animals badly??

aren't these cats cute?






This is HERO the cat

La la la kerjalah hari2 kerja hahahaaha

For almost one month i've been working as a teacher at a pre-school..i didnt receive my payment yet..i actually do not how many my salary is ok..i work at my mom's friend place that's why i dont know..
this happened at 3/1/2012 where i'am sound asleep in my parent room..suddenly my mom wake me up and said wake up and take a bath you've got to go to work at Achik Ani's pre-school..i was like whaatt~~ and my journey as pre-school teacher begin with a question mark on my face..i was blur and i dont know what to do..but now i'm getting the hang of it a little bit..

actually since i'm 15 years old i had said to my self i never wanna be a teacher...but then Allah has something else plan for me..
FATE-"Leely you will be a pre-school teacher starting 3/1/2012 ok.."
ME -"what!!"
FATE-"please be a good teacher"
ME -"until when??"
FATE-"until when i dont know ok i'm just following Allah's order my dear..love you dear just bear with it ok and never forget Allah"

currently i'm waiting patiently for PLKN..ok bye done with my working story boring rite..

Time Square

walaupun hanya separuh dari kelas aku yang join~ tetapi masih best walaupun terasa ada kekurangan namun apakan daya yang lain masih tak dapat join siap wish kat kitaorang agar mengEnjoykan diri kami di sana...so Kami yang pergi ni apa lagi enjoy sakan la kan..hahaha

game2 yang kami main
-game pusing(x tau apa nak panggil tapi dia betul2 sebelah entrance)
-DNA MIXER 2x( Fathiah yang ajak lagi sekali)
-game yang pusing2 kat atas pulak( sebelah dna mixer tu)
-space attack
-dizzy izzy
-bumper car 2x(yang best)
-mainan kanak2 yang boleh kami main
-roller coaster

ada lagi kot entah tak ingat dah kena tunggang langgang dengan DNA MIXER tu..
tapi rasa bersalah kat Fatin la sebab time dia muntah kitaorang semua tak da dengan dia(sibuk main bumper car) to Fatin sorry tau

main2 tangkap2 gambar..
yang tak boleh belah sangat diorang ajak aku shopping..hahaha diorg dok sibuk tengok selendang bagai aku tercongok nampak je kerusi aku rembat hahaha...aku sebenarnya sibuk mencari hadiah untuk abang aku je...yang paling best aku beli baju juga...
oh ya aku tak cakap pun aku keluar bila kan
aku keluar semalam 27/01/2012 hari jumaat..
minta cuti semata-mata nak enjoy dengan kawan2 dah la kena potong gaji hahaha lantak pi la kan..

ada satu insiden yang menyakitkan hati la juga tapi sekarang dah tak sakit dah..adalah seorang hamba Allah(HA) ni telefon lepastu dok cakap amenda entah dengan bahij ..bahij bagi dekat aku pula
HA ni cakap pergi TS ni macam bebudak lah apalah..lepas itu dia tanya pergi situ pakai duit apa
aku cakap la duit kelas..boleh dia cakap kitaorang PECAH AMANAH aku explain la the real situation kata nak buat jamuan kali ni lain sikit tak nak la asyik makan(kata zati r)
HA ni still cakap pecah amanah berjoli dengan duit kelas..udah ku bilang ini jamuan kelas dong pakai la duit kelas takkan nak pakai duit kelab bahasa arab pulak??itu baru nama die pecah amanah..dah tu aku past kat zati r pulak...

p/s disini kami tak pakai semua pun duit itu ye..sebab ada plan nak buat jamuan lagi ok(kali ni mayb picnik je kot)

BIRTHDAY WISHES FOR THE JANUARIAN'S

I wanna wish to all my friends that born in january..

Nur Sahira - 16/01/1995

Najihatul Munirah- 18/01/1995

Nor Liyana - 20/01/1995

Siti Aishah - 21/01/1994

Ammar Faris - 26/01/1994


hangpa-hangpa di atas cheq di sini ingin mengucapkan selamat HARI LAHIR,HARI ULANG TAHUN, HAPPY BIRTHDAY, SAENGILCHUKAHAMNIDA (ok dah sampai sini je aku malas nak google translate bahasa2 lain)
sorry lah tiada hadiah yang akan diberikan kepada hangpa semua no~~
kepada Siti Aishah(yang aku tahu dia tak akan baca post ni pun...weyh bila dapat jumpa kau doh nak dengar kau nyanyi lagu Titanic hehehe)

ok bulan ni dalam family aku ada orang yang akan tambah usia dia..
oklah SELAMAT ULANGTAHUN KEPADA MUHAMMAD SYAHEER BIN SAHIDAN!!~~~
Dia ni lah satu-satunya ABANG, KAKANDA, BROTHER, OPPA yang aku ada walaupun selalu menggunakan kuasa veto untuk memerintah adik2nya yang gedik dan comel ni...aku tetap sayangkan dia..(eh rasa geli pula)

MUHAMMAD SYAHEER - 29/01/1990

punya la semalam pusing cari hadiah untuk dia ni akhirnya dapat juga..part ni Thank you ke pada sahabat2 aku Bahij dan Ida..

ok hangpa2 semua diatas ni semoga sentiasa dirahmati,dimurahkan rezeki,dikasihi,dilindungi dan dikurniakan segala kebaikan di dunia dan di akhirat oleh Allah yang maha esa ok..

love you guys ok

first post of 2012

ok dengan ini saya nak cuba tulis tak pakai shortform dekat ini blog..
aku dengki tengok blog sahabat2 aku yang ayat2 diaorang menarik2 gila..
aku baru balik daripada usha blog Nursyahira,BahijBisyriAudi and NajihatulMunirah
blog caya paling ayat2 dia power2 la..hahah bak kata bahij asal nak type je mesti lupa apa yg nak dikongsikan..(sekarang dah lupa nak tulis apa)
sekarang ni dah 28/1/2012 aku di sini baru la nak wish HAPPY NEW YEAR(ok cerita lapuk)
oklah bye tak ada cerita pun..dush dush duhai otak/akal mengapakah anda buat diri ini jadi blur??